Čas prípravy: 90 minút
Počet porcií: 2
Kalorická hodnota: 540 kcal
INGREDIENCIE
Hovädzia sekaná:
- (200 g) mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajce
- 1/2 ks cibule
- 1/2 ks zelenej papriky
- 2 ks mrkvy veľkej (150 g)
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL (30 g) kečupu - odporúčam tento
- 1 PL olivového oleja - odporúčam tento
- soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti
Zemiaková kaša:
- (300 g) zemiakov
- 4 PL (60 g) kyslej smotany
- soľ - odporúčam túto a korenie podľa chuti
POSTUP
- Varte zemiaky, kým nie sú hotové.
- Predhrejte si rúru na 200 °C a pomastite panvicu 1 polievkovou lyžicou olivového oleja.
- Nakrájajte najemno cibuľu a papriku, rozrežte mrkvu a potlačte cesnak.
- Smažte cibuľu a papriku na olivovom oleji na strednej teplote, kým cibuľa nie je priesvitná.
- Pridajte cesnak a smažte ďalšie 2 minúty.
- Pridajte ingrediencie pre sekanú (okrem kečupu) a dobre to v miske zmiešajte.
- Vložte zmes na plech a potlačte ju rukami.
- Pečte 35-40 minút.
- Keď sú už zemiaky hotové, očistite ich, pridajte kyslú smotanu, soľ a korenie a urobte z nich kašu.
- Vyberte sekanú z rúry, potrite kečupom a pečte ešte ďalších 5 minút.
Výživové zloženie pre 1 porciu:
540 kalórií, 26.8 g bielkovín, 46.5 g sacharidov a 27.9 g tukov.
Tento recept a ďalších takmer 400 receptov nájdete v Kaki online kuchárke.